Βίντεο: Εισαγωγή στην ενότητα 2

 


Παρακάτω θα βρείτε τα βασικά στοιχεία του βίντεο: 

Η χρήση ψηφιακών πόρων στη διδασκαλία γλωσσών, και στη διδασκαλία γενικότερα, έχει γίνει όλο και πιο διαδεδομένη, ιδίως μετά την πανδημία του Covid-19. 

Η γνώση των βασικών ψηφιακών δεξιοτήτων δεν είναι χρήσιμη μόνο στη διδασκαλία, αλλά μπορεί πάντα να φανεί χρήσιμη στη ζωή γενικότερα. Για παράδειγμα, υπάρχουν πολλές ευκαιρίες στο Διαδίκτυο για να βελτιώσετε τις γλωσσικές και διδακτικές σας δεξιότητες, όπως ακριβώς αυτό το μάθημα!

Οι ψηφιακές δεξιότητες είναι επίσης χρήσιμες για την εύρεση περιεχομένου και υλικού για τα μαθήματά σας, όπως φωτογραφίες, βίντεο, ηλεκτρονικές εφημερίδες κ.ο.κ. 

Ειδικότερα, η TBLT, όπως θα έχετε ήδη καταλάβει από την Ενότητα 1, χρησιμοποιεί αυθεντικό υλικό. Το "αυθεντικό υλικό" προέρχεται από τον πραγματικό κόσμο και δεν δημιουργείται ειδικά για τα μαθήματα. Στο Διαδίκτυο μπορείτε να αναζητήσετε και να βρείτε το καταλληλότερο υλικό για τα μαθήματά σας, το επίπεδο των μαθητών και τους μαθησιακούς στόχους. 

Οι ψηφιακές δεξιότητες είναι χρήσιμες για τη δημιουργία περιεχομένου: για παράδειγμα, αν θέλετε να επεξεργαστείτε μια φωτογραφία που βρήκατε στο διαδίκτυο, ή να αλλάξετε τα λόγια ενός τραγουδιού, ή ακόμη και να δημιουργήσετε μια παρουσίαση. 

Τέλος, μπορεί να χρειαστεί ή να θέλετε να διδάξετε τα μαθήματά σας εξ αποστάσεως, οπότε πρέπει να γνωρίζετε ψηφιακά εργαλεία για να διατηρήσετε τα μαθήματά σας διαδραστικά και ενδιαφέροντα. 

Για να τα κάνετε όλα αυτά, πρέπει να γνωρίζετε τουλάχιστον τα βασικά στοιχεία των ψηφιακών πόρων. Σε αυτή την ενότητα, θα μάθετε πώς να διαχειρίζεστε αρχεία και πώς να κάνετε αναζήτηση στο διαδίκτυο, πώς να βρίσκετε υλικό χωρίς πνευματικά δικαιώματα και πώς να προσαρμόζετε το ψηφιακό περιεχόμενο στις επιθυμίες σας. Θα μάθετε επίσης πώς να χρησιμοποιείτε ψηφιακά εργαλεία για να υποστηρίξετε τη γραπτή και προφορική μάθηση των μαθητών σας. Και τέλος, θα μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε διαδραστικά ψηφιακά εργαλεία. 

Κάθε ενότητα θα αποτελείται από ένα εισαγωγικό κουίζ, ένα σύντομο μάθημα, μια δραστηριότητα και εκπαιδευτικά προγράμματα. 

Πριν από κάθε ενότητα, θα σας ζητηθεί να απαντήσετε σε ένα εισαγωγικό κουίζ. Η βαθμολογία του τεστ θα υποδείξει αν χρειάζεται να μελετήσετε το θέμα για να ενισχύσετε τις γνώσεις σας, αλλά φυσικά μπορείτε να μελετήσετε οποιοδήποτε θέμα γνωρίζετε ήδη, αν θέλετε! 

Επιπλέον, σε κάθε ενότητα θα σας ζητηθεί να ολοκληρώσετε μια δραστηριότητα και αν δεν είστε ακόμα απόλυτα άνετοι με ένα συγκεκριμένο εργαλείο ή αν θέλετε να επανεξετάσετε κάποια πτυχή του θέματος, μπορείτε να παρακολουθήσετε τα σεμινάρια πριν ολοκληρώσετε τη δραστηριότητα.

Μην ανησυχείτε αν αυτή η εξήγηση σας φαίνεται δύσκολη, απλώς προσπαθήστε να κατανοήσετε τα βασικά σημεία και στη συνέχεια τα σεμινάρια θα σας καθοδηγήσουν βήμα προς βήμα.   

Για να κατεβάσετε το κείμενο, κάντε κλικ εδώ. 

Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2022, 1:57 μμ