Βίντεο - Κοινή χρήση υλικού

 

 

Για να κατεβάσετε το κείμενο, κάντε κλικ εδώ.

  • Αυτή η ενότητα έχει ως στόχο:
  • Να μοιραστείτε εργαλεία για τον διαμοιρασμό εκπαιδευτικού περιεχομένου στο διαδίκτυο.
  • Να κρίνετε το καλύτερο εργαλείο διαμοιρασμού ανάλογα με το μέγεθος & τον τύπο του εκπαιδευτικού υλικού.
  • Συμβουλές σχετικά με τους πιο αποτελεσματικούς διαδικτυακούς ιστότοπους στους οποίους μπορείτε να απευθυνθείτε για πληροφορίες. 

Ως καθηγητές γλωσσών, ίσως θελήσετε να μοιραστείτε υλικό με τους μαθητές σας. Πώς θα το κάνετε αυτό; Δεν είναι πάντα εύκολο να μοιραστείτε περιεχόμενο. Διαφορετικοί τύποι περιεχομένου απαιτούν διαφορετικά εργαλεία κοινής χρήσης. Είναι πάντα δυνατή η κοινή χρήση ενός φακέλου μέσω του Facebook ή του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αλλά τι γίνεται αν αυτός ο φάκελος είναι πολύ μεγάλος για να μοιραστεί μέσω αυτών των εφαρμογών;

Ο διαμοιρασμός περιεχομένου στο διαδίκτυο μπορεί να ωφελήσει τους εκπαιδευόμενους με πολλαπλούς τρόπους. Επιπλέον, όσο περισσότερο μοιράζεστε το περιεχόμενο τόσο καλύτερο και ποιοτικότερο μπορεί να είναι. Η συζήτηση του θέματος με εκπαιδευόμενους με διαφορετικές οπτικές γωνίες μπορεί να οδηγήσει σε αποτελέσματα υψηλής ποιότητας και να βελτιώσει το περιεχόμενο.

Η ανταλλαγή μαθησιακού υλικού δεν επιτρέπει μόνο στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές να διευρύνουν τις δεξιότητες και τις ικανότητές τους, αλλά και να εγείρουν διάλογο, να οικοδομήσουν σχέσεις, να αλληλεπιδράσουν και να ανταλλάξουν ιδέες.

Με την τεχνολογία να είναι τόσο προηγμένη, είναι πιο εύκολο από ποτέ να ανταλλάσσουμε όλα τα είδη συναρπαστικών και πολύτιμων πληροφοριών στο διαδίκτυο. Καθώς η πρακτική TBLT βασίζεται σε "επικοινωνιακές προσεγγίσεις", η ανταλλαγή περιεχομένου μπορεί να ενισχύσει τις δεξιότητες των μαθητών. Όσο πιο πολύτιμο είναι το περιεχόμενο, τόσο περισσότερο οι άνθρωποι θα είναι πρόθυμοι να εμπλέξουν άλλους ανθρώπους στη μαθησιακή διαδικασία.

Όταν δίνετε περιεχόμενο σε άλλους ανθρώπους, ενισχύετε τις σχέσεις σας μαζί τους. Όσο περισσότερο τους δίνετε, τόσο περισσότερο θα κατανοήσουν την αξιοπιστία και την αξιοπιστία σας. Οι αλληλεπιδράσεις σας είτε διαδικτυακά είτε εκτός σύνδεσης είναι επιτυχημένες επειδή οι σχέσεις που ανταλλάσσετε με άλλους ανθρώπους βρίσκονται στο επίκεντρο αυτής της επιτυχίας. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι έχουν ανάγκη να ανταλλάσσουν πληροφορίες και η προσέγγιση που χρησιμοποιούν κατά την ανταλλαγή.  Επιπλέον, η ανταλλαγή περιεχομένου μπορεί να λειτουργήσει και με τους δύο τρόπους, καθώς οι εκπαιδευόμενοι διευρύνουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους και οι εκπαιδευτικοί δημιουργούν ή προσαρμόζουν το περιεχόμενο ανάλογα με τις ανάγκες των εκπαιδευόμενων και το καθιστούν όσο το δυνατόν πιο ελκυστικό για την ομάδα.

Ενδιαφέροντα εργαλεία για την κοινή χρήση περιεχομένου στο διαδίκτυο είναι το Google Drive, το WeTransfer και το Dropbox.

Φυσικά, μπορείτε να μοιραστείτε περιεχόμενο με τους μαθητές χρησιμοποιώντας το Facebook, το Skype ή άλλες μορφές μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αλλά η επιλογή αυτής της οδού δεν είναι πάντα αξιόπιστη. Για παράδειγμα, υπάρχουν ψεύτικα προφίλ, ανεπιθύμητα αρχεία και ιοί, κουπόνια πρόσβασης και εφαρμογές τρίτων ή απάτες είναι πιθανές. Άλλοι χρήστες θα μπορούσαν επίσης να εισβάλουν στην ιδιωτική σας ζωή ή να συμβούν διακρίσεις σε ομάδες συνομιλίας.

Στο χέρι σας είναι να επιλέξετε τα καλύτερα εργαλεία κοινής χρήσης ανάλογα με τη δραστηριότητα που θέλετε να ολοκληρώσετε.

Η "επικοινωνία" του περιεχομένου εξαρτάται επίσης από τη δυναμική της ομάδας και τα εργαλεία που απαιτούνται.

Τέτοια προτεινόμενα εργαλεία όπως το Google Drive, το WeTransfer, το Dropbox προσφέρουν έναν ελεύθερο χώρο για εργασία, ώστε να είναι προσβάσιμος σε όλους.

Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2022, 2:37 μμ