Βίντεο - Παρατήρηση & ακρόαση

 

 

Για να κατεβάσετε το κείμενο, κάντε κλικ εδώ.

Αυτή η συνεδρία έχει ως στόχο:

  • Να αναδείξει τη σημασία των βίντεο και των ακουστικών στη μαθησιακή διαδικασία.
  • Να μοιραστείτε ιδέες σχετικά με το πού μπορείτε να απευθυνθείτε για εκπαιδευτικό υλικό με βίντεο και ήχο.
  • Συμβουλές σχετικά με τους πιο αποτελεσματικούς διαδικτυακούς ιστότοπους στους οποίους μπορείτε να απευθυνθείτε για πληροφορίες.
  • Να διερευνήσει μεθόδους ήχου και βίντεο που μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια μαθημάτων TBLT

Τα γλωσσικά μαθήματα μπορούν να περιλαμβάνουν όχι μόνο γραφικά και εικονογραφήσεις, αλλά και αφήγηση, μουσική, εκπαιδευτικά σεμινάρια και βίντεο.

Μπορεί να είναι χρήσιμο να προσθέσετε βίντεο ή ήχο στο γλωσσικό σας μάθημα για διάφορους λόγους, μπορεί να είναι η κύρια πηγή για μια εργασία ακρόασης, αλλά μπορεί επίσης να είναι μέρος της προ-έκθεσης για να φέρει τους μαθητές σας στο κλίμα. Σκεφτείτε ένα απόσπασμα από μια ταινία ή ένα τραγούδι.  Επιπλέον, η ενσωμάτωση ακουστικών σε μια γλωσσική εργασία μπορεί να εξυπηρετήσει σκοπούς προφοράς & έκφρασης.

Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να είστε επαγγελματίας μηχανικός ήχου ή παραγωγός βίντεο για να χρησιμοποιήσετε αυτά τα εργαλεία.

Τα βίντεο έχουν γίνει σημαντικό μέρος της διαδικτυακής εκπαίδευσης. Ενσωματώνονται ως μέρος των παραδοσιακών μαθημάτων, χρησιμεύουν ως ακρογωνιαίος λίθος πολλών μικτών μαθημάτων και αποτελούν συχνά τον κύριο μηχανισμό παροχής πληροφοριών στα MOOC. Ιστοσελίδες όπως το YouTube, το Vimeo, το Metacafe, το Dailymotion προσφέρουν πληθώρα βίντεο σε πληθώρα θεμάτων, γλωσσών και ποιοτήτων που μπορούν να ικανοποιήσουν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς θεατές/μαθητές. 

Το μόνο που χρειάζεται είναι η υπομονή για να βρείτε ένα βίντεο κατάλληλο για τη δική σας μέθοδο εκμάθησης αλλά κυρίως για την ομάδα εκμάθησής σας. Οι πρακτικές TBLT μπορούν σίγουρα να επωφεληθούν από τα ακουστικά και τα βίντεο σε τεράστια κλίμακα.

Ο ήχος αποτελεί επίσης αναπόσπαστο μέρος της online και offline εκπαίδευσης. Η ακρόαση αποσπασμάτων, ενώ εκτελέιτε άλλες εργασίες είναι πιο συνηθισμένη από ποτέ και ο κατάλογος των ιστοσελίδων που εξυπηρετούν έναν τέτοιο σκοπό είναι τεράστιος. Ιστοσελίδες που περιλαμβάνουν και μορφές εφαρμογών για κινητά, όπως το Spotify, τα Podcasts, τα AudioBooks είναι μόνο μερικές από αυτές. 

Απλά δημιουργήστε τη λίστα σας και αφήστε την να παίζει στο παρασκήνιο. Είναι σαφές ότι η ακρόαση είναι μια δεξιότητα από την οποία μπορούν να επωφεληθούν οι μαθητές. Με το να γίνετε καλύτεροι ακροατέ,ς θα βελτιωθεί η παραγωγικότητα.

Θα πρέπει πάντα να έχετε κατά νου ότι το να παρέχετε στους μαθητές σας διαφάνειες, βιβλία και εκπαιδευτικό υλικό που δεν συμβαδίζει με τον 21ο αιώνα μπορεί να έχει αρνητικά αποτελέσματα και να οδηγήσει σε εγκατάλειψη κατά τη διάρκεια της μαθησιακής διαδικασίας. 

Το να κάνετε το μάθημά σας διαδραστικό με ακουστικά και βίντεο δημιουργεί μια πιο ελκυστική αισθητηριακή εμπειρία. Επιπλέον, η χρήση ήχου και βίντεο μπορεί να αποτελέσει το κατάλληλο κίνητρο για τους μαθητές ώστε να μπουν στο κλίμα κατά τη διάρκεια της προ-εργασίας.

Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2022, 2:40 μμ