(Προαιρετικά) Πρόσθετο υλικό για την προσαρμογή των δραστηριοτήτων

Book

Μια πιο προσεκτική ματιά στα εγχειρίδια της γλώσσας που διδάσκετε μπορεί να σας κάνει να συνειδητοποιήσετε ότι συχνά περιλαμβάνουν δραστηριότητες οι οποίες μοιάζουν με εργασίες ή δραστηριότητες που μπορούν να αλλάξουν ώστε να συμπεριληφθούν στα μαθήματα TBLT.

Ας δούμε μερικά πιο ενδεικτικά σύντομα παραδείγματα:

  1. Πολλά εγχειρίδια περιλαμβάνουν μια κατάλληλη λίστα με ερωτήσεις προθέρμανσης, αλλά ζητούν από τους εκπαιδευόμενους να απαντήσουν μόνο στις ερωτήσεις. Ο εκπαιδευτής μπορεί εύκολα να δημιουργήσει έναν μικρό κύκλο εργασιών προσθέτοντας έναν κατάλληλο στόχο (για παράδειγμα, να ρωτήσουν και να απαντήσουν σε ζευγάρια και να σημειώσουν πόσες απαντήσεις είναι ίδιες) και ένα στάδιο αναφοράς.
  2. Πολλά εγχειρίδια περιλαμβάνουν ερωτήσεις κατανόησης που πρέπει να απαντήσουν οι εκπαιδευόμενοι μετά από μια ακρόαση ή μια ανάγνωση ενός αποσπάσματος. Αυτό μπορεί εύκολα να γίνει εργασία εάν, για παράδειγμα, οι εκπαιδευόμενοι κλείσουν τα βιβλία τους και αναφέρουν τις απαντήσεις που θυμούνται. Εναλλακτικά, θα μπορούσαν να αναφέρουν τρία επιπλέον γεγονότα που δεν αναφέρονται στις ερωτήσεις/απαντήσεις που συνοδεύουν ένα ακουστικό απόσπασμα.
  3. Σε μια σειρά ασκήσεων γραμματικής, ο εκπαιδευτής μπορεί απλώς να αποθηκεύσει τέτοιες δραστηριότητες εστίασης στη γραμματική έως ότου η επικοινωνιακή εργασία να αποτελεί ένα πρακτικό βήμα προς την κατεύθυνση της εφαρμογής του TBLT. Εάν οι οδηγίες για την εργασία συνοδεύονται από παραδείγματα διαλόγων ή μεγάλες λίστες χρήσιμου λεξιλογίου, που φαίνεται να αποθαρρύνουν δραστικά τους εκπαιδευόμενους να πειραματιστούν με οποιαδήποτε άλλη γλώσσα, ο δάσκαλος μπορεί να ζητήσει από τους εκπαιδευόμενους να εξασκηθούν με κλειστά βιβλία ή να παράσχει διαφορετικές οδηγίες. Μετά την ολοκλήρωση της εργασίας, οι λίστες μπορούν να ελεγχθούν και να συγκριθούν με άλλους τρόπους που μπορεί να έχουν βρει οι εκπαιδευόμενοι για να εκφράσουν παρόμοιες έννοιες. Ο εκπαιδευτής μπορεί να ζητήσει από τους εκπαιδευόμενους να επαναλάβουν την εργασία ή να εκτελέσουν μια παρόμοια, ώστε να μπορούν να πειραματιστούν με νέες φράσεις.

 

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ:


Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2022, 2:29 μμ