Συμβουλές

  1. Να θυμάστε να καθορίζετε μαθησιακά αποτελέσματα που μπορούν να παρέχουν στους/στις μαθητές/-τριες με μια ολιστική και συνεκτική μαθησιακή εμπειρία.
  2. Χρησιμοποιήστε διαφορετικούς τύπους μεθόδων αξιολόγησης στη διδασκαλία σας.
  3. Η αξιολόγηση είναι ένα ισχυρό εργαλείο μάθησης, οπότε χρησιμοποιήστε το για να βελτιώσετε την πρακτική διδασκαλίας σας.
  4. Μάθετε τα ενδιαφέροντα των μαθητών σας για να μπορέσετε να σχεδιάσετε ουσιαστικές αξιολογήσεις.
  5. Συνεργαστείτε με άλλους/-ες εκπαιδευτικούς ούτως ώστε να μοιραστείτε καλές πρακτικές για εργασιοκεντρική γλωσσική αξιολόγηση (TBLA).
  6. Σχεδιάστε συγκεκριμένες κατηγορίες ούτως ώστε να μετρήσετε τις γλωσσικές δεξιότητες των μαθητών σας με βάση τα μαθησιακά αποτελέσματα που καθορίσατε από πριν.
  7. Να έχετε περιέργεια και να μην φοβάστε να δοκιμάζετε καινούργιες στρατηγικές αξιολόγησης.  
  8. Να είστε ξεκάθαροι/-ες με τους/τις μαθητές/-τριες σας και να μοιράζεστε μαζί τους τα αναμενόμενα μαθησιακά αποτελέσματα ούτως ώστε να καταλαβαίνουν τον σκοπό όλων των δραστηριοτήτων που τους ζητείται να κάνουν.
  9. Αναγνωρίστε και κατανοήστε τις προσωπικές σας προκαταλήψεις ούτως ώστε να μην επηρεάσουν τη δυνατότητά σας να δώσετε ανατροφοδότηση.
  10.  Παρατηρήστε τους/τις συναδέλφους εκπαιδευτικούς ούτως ώστε να βελτιώσετε τις μεθόδους αξιολόγησης και στρατηγικές που χρησιμοποιείτε για να  αξιολογήσετε τους/τις εκπαιδευόμενους/-ες.  

Τελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021, 4:08 μμ