Βίντεο: Εισαγωγή στην ενότητα 1

 

 


Για να κατεβάσετε το κείμενο  (pdf), κάντε κλικ εδώ:

Παρακάτω θα βρείτε τα βασικά στοιχεία του βίντεο:

Στην Ενότητα 1 μιλάμε για ορισμένα σημαντικά θέματα που θα μελετήσουμε σε αυτό το MOOC, δηλαδή στο διαδικτυακό μας μάθημα. Έτσι, μπορείτε να αρχίσετε να καταλαβαίνετε πώς να διδάσκετε μια γλώσσα και πώς να χρησιμοποιείτε τη μέθοδο με βάση τις εργασίες, η οποία είναι το πιο σημαντικό θέμα του μαθήματός μας.

Μέθοδος σημαίνει "τρόπος διδασκαλίας".

Η μέθοδος με βάση τις εργασίες ονομάζεται επίσης TBLT (δηλαδή γλωσσική διδασκαλία με βάση τις εργασίες). Από εδώ και στο εξής θα αποκαλούμε τη μέθοδο που βασίζεται στις εργασίες έτσι: TBLT.

Σε αυτή την ενότητα συζητάμε 3 θέματα:

·         1. μη τυπική εκπαίδευση,

·         2. διδασκαλία ξένων γλωσσών και TBLT,

·         3. γλωσσική επίγνωση.

Τι σημαίνουν αυτές οι λέξεις;

·         Μη τυπική εκπαίδευση σημαίνει μάθηση με οργανωμένο τρόπο εκτός σχολείου.

Η μη τυπική εκπαίδευση μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους. Για παράδειγμα, αν παρακολουθήσετε ένα μάθημα πληροφορικής σε μια ένωση, κάνετε μη τυπική εκπαίδευση. Μελετάτε, ακόμη και αν δεν είστε στο σχολείο!

Με τη μη τυπική εκπαίδευση παίρνετε το χρόνο σας και μελετάτε τα πράγματα που σας ενδιαφέρουν. Η μη τυπική εκπαίδευση έχει πολλά πλεονεκτήματα όταν διδάσκετε μια ξένη γλώσσα.

Επομένως, σε αυτή την ενότητα συζητάμε τα πλεονεκτήματα της μη τυπικής εκπαίδευσης για τη διδασκαλία μιας ξένης γλώσσας

 

·         Διδασκαλία ξένων γλωσσών σημαίνει να εξηγείς σε ένα άτομο πώς να μιλάει μια ξένη γλώσσα. Υπάρχουν πολλές μέθοδοι για τη διδασκαλία μιας ξένης γλώσσας.

Η TBLT είναι μια μέθοδος γλωσσικής διδασκαλίας που χρησιμοποιεί πολλές πτυχές της μη τυπικής εκπαίδευσης.

Έτσι, σε αυτή την ενότητα μιλάμε για τη διδασκαλία γλωσσών γενικά και για την TBLT

·         Γλωσσική επίγνωση σημαίνει να γνωρίζεις πολύ καλά τους κανόνες μιας γλώσσας.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε καλά τη γλώσσα σας αν θέλετε να γίνετε δάσκαλος.

Έτσι, σε αυτή την ενότητα απαντάμε σε δύο ερωτήσεις: πώς μπορείτε να γίνετε καθηγητής ξένων γλωσσών; Πώς μπορείτε να γνωρίζετε καλύτερα τη γλώσσα σας και να διδάξετε καλά τη γλώσσα σας στους άλλους;

----

Ας δούμε τώρα πώς λειτουργεί αυτό το MOOC. Το MOOC μας χωρίζεται σε 5 ενότητες. Οι 5 ενότητες έχουν την ίδια μορφή.

·         Στην αρχή υπάρχει ένα εισαγωγικό κουίζ. Αυτό το κουίζ είναι πολύ χρήσιμο. Στην πραγματικότητα μπορείτε να δείτε αν γνωρίζετε ήδη τα θέματα που θα μελετήσετε στην ενότητα. Μην ανησυχείτε αν δεν μπορείτε να απαντήσετε στις ερωτήσεις. Θα μελετήσετε τα πάντα στην ενότητα,

·         Σε κάθε ενότητα μπορείτε να μελετήσετε με βιντεοδιαλέξεις, μικρές δραστηριότητες και κουίζ,

·         Στο τέλος κάθε ενότητας, θα βρείτε δύο πολύ σημαντικές σελίδες: Η πρώτη σελίδα ονομάζεται "Γλωσσάριο". Στο γλωσσάριο θα βρείτε έναν κατάλογο με σημαντικές λέξεις που πρέπει να γνωρίζετε για να γίνετε καλός καθηγητής ξένων γλωσσών. Η δεύτερη σελίδα ονομάζεται "Συμβουλές και στρατηγικές". Αυτή η σελίδα περιέχει πρακτικές συμβουλές για να είστε καλός δάσκαλος,

·         Στο τέλος κάθε ενότητας υπάρχει ένα μικρό τελικό τεστ. Αυτό το τεστ είναι για να διαπιστώσετε τι έχετε μάθει στη συγκεκριμένη ενότητα.

 Για να κατεβάσετε το κείμενο, κάντε κλικ εδώ


Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2022, 1:13 μμ